La Ruta 2 Dies Boumort recorre la Serra de Boumort entre les dues valls: la de la Noguera Pallaresa i la del Segre. El primer dia, des de La Pobla de Segur fins a Organyà, per sobre el Cap de Boumort. Un recorregut exigent de 60 km i 1.600 m de desnivell acumulat. I el segon en sentit contrari, pel Grau dels Prats, en un recorregut lleugerament menys dur però igualment impressionant de 54 km i 1.350 m acumulats positius.

Per les Gràvel s’ha dissenyat un recorregut sense pràcticament corriols, efectuant-se el recorregut per camins i pistes. Però les Btt tradicionals i E-Bikes es segueixen tots els corriols de la Ruta 2 Dies Boumort. Això explica les petites diferències en quilometratge (uns 2 km) i desnivell (uns 100 m) entres les diferents propostes.  Així, la proposta és apte tant per una lleugera “Gravel” com per una pesada E-Bike o una Btt tradicional.x

Com en la majoria de propostes de GuiesBtt.cat, en la Ruta Btt Trans Guilleries 2 dies s’inclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta.

☓ 

x

Dia 0. La Pobla de Segur.

Arribada a l’Allotjament, un bonic Hotel***, ben còmode, on gaudireu d’un bon sopar. Hi ha lloc segur per desar les bicis i, segons l’hora, encara tindreu temps per descobrir el poble nadiu de Carles Puyol…

x

Dia 1. La Pobla de Segur – Organyà.

60 km i 1.600 m desnivell acumulat positiu. 

Havent esmorzat, cal deixar l’equipatge a la recepció.

Sortint des de La Pobla de Segur comença la Ruta Boumort 2 Dies per un tram asfaltat (no fa gaires anys encara era camí de terra) fins a Hortoneda. Pel camí es passa a tocar de la Serra de (i el Roc) de Santa que destaca a l’esquerra, un imponent contrafort natural.

Passat Hortoneda de seguida s’entra a l’Espai Protegit de la Serra de Boumort. El recorregut ascendent és una meravella de boscos de pi negre i falgueres, alternat amb pollancres als rierols. La ruta s’enfila fins al Prat Muntaner, a sota el Cap de Boumort, a uns 1.840 metres!.  A partir d’aquí, la ruta 2 dies Boumort serà principalment de baixada. Cal vigilar perquè hi ha trams de fort pendent amb alguns revolts força tancats.

Passat el bonic poble de Cabó, es fa un tomb per visitar alguns dels dòlmens més concorreguts de la comarca. fent un petit tram de senderó abans d’assolir Organyà, entre petits boscos d’alzines.

Allà us esperen en un acollidor hostal família, on encara tindreu temps per visitar el poble abans de sopar.

x

Dia  2. Organyà – La Pobla de Segur.

53,50 km i 1.327 m desnivell acumulat positiu.

Havent esmorzat i deixat l’equipatge a recepció, comença el segon dia de la Ruta 2 Dies Boumort. Passat un tram inicial d’asfalt, s’assoleix Montanisell.

Aquí s’inicia el segon tram de ruta ,fins a al Coll de Llívia, ja a l’espai Protegit de la Serra de Boumort, alternant pujades i baixades, per una molt bona pista. Però aleshores, al Coll de Llívia, tot canvia: la baixada és constant i durant més de 10 km per un camí obac entre pins negres i boixedes.

Ben aviat, després d’un darrer tram de lleugera pujada, s’assoleix Pessonada, ja fora de l’Espai Protegit. Encara queda recorre Aramunt i Sant Martí de Canals, amb un bonic carreró al casc antic, abans de tornar a La Pobla. En aquest tram, la ruta en Btt, amb un tram final de corriol, fa un recorregut diferent de la de Gràvel, més asfàltica.

Al allotjament del primer dia hi ha l’equipatge.

FI DE RUTA

Inclou:

  • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
  • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
  • Assegurança obligatòria.
  • Tracks (en format GPX / TRK) i mapes del recorregut.

x

NO Inclou:

  • Aperitius, licors i altres begudes no incloses en el menú.
  • Lloguer de bicicletes (opcional)
  • Lloguer de GPS (opcional)
  • Dinar en ruta (opcional).
  • Assegurança de Cancel·lació (opcional).

NOTA: Ateses les especificitats en quant a dies festius i descansos inter-setmanals entre els diferents allotjaments, l’organització es reserva el dret de variar l’ordre de la ruta en alguns casos concrets, segons el dia de la setmana en que s’iniciï la ruta.

La vida és com anar en bicicleta. Per mantenir l’equilibri cal seguir pedalant. «Albert Einstein».
Open chat
Salut!.👋
Et donem un cop de mà?